Dan Diaconescu, deplâns pe Facoebook de Haralambie Vochiţoiu

Chiar dacă, politic, l-a părăsit, senatorul de Valea Jiului Haralambie Vochiţoiu nu uită cine l-a dus în Parlament, aşa că a simţit nevoia de a-şi exprima public „mâhnirea” pentru condamnarea lui dan Diaconescu. De precizat că Diaconescu a fost trimis la închisoare pentru şantaj!

dan_harryDin tabăra PSD – UNPR, Haralambie Vochiţoiu deplânge soarta lui dan Diaconescu, „omul – partid” care l-a şi propulsat în Parlament pe senatorul de Valea Jiului. „Fără a comenta în niciun fel decizia justiției, vreau să-mi exprim mâhnirea sufletească, pentru că omul care m-a ajutat la un moment dat în activitatea mea politică. Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sunt alături de acest om în acest moment de grea încercare pentru el și familia lui și nădăjduiesc ca D-zeu să-i dea putere pentru a trece și peste acest hop cu fruntea sus”, scrie Haralambie Vochiţoiu pe pagina sa de Facebook.
Haralambioe Vochiţoiu s-a înscris în PP-DD în 2012. A candidat atunci atât pentru Consiliul Județean Hunedoara, iar apoi pentru Senat şi, în urma redistribuirii mandatelor, acesta a acces în Senatul României. La începutul anului trecut, Vochiţoiu l-a părăsit pe Dan Diaconescu pentru generalul Oprea şi s-a înscris în UNPR.
Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel București la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. A primit două pedepse de 4 ani și 6 luni, respectiv 3 ani închisoare, pentru două infracțiuni de șantaj, la care instanța a adăugat un spor de un an, astfel încât el va executa în final 5 ani și 6 luni de închisoare. De asemenea, lui Diaconescu i-a fost interzisă desfășurarea oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, după executarea închisorii. Dan Diaconescu mai trebuie să îi plătească lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, suma de 19.377 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
De precizat că, la arestarea Monicăi Iacob – Ridzi senatorul Vochiţoiu nu a scris nicio vorbuliţă, deşi erau colegi din Valea Jiului, au fost alături în PP-DD şi ulterior în UNPR.

sursa foto: Facebook