Căţeluşul salvat din puţul minei Ruda, adoptat de primarul Florin Cazacu

c1Deznodământ fericit pentru căţeluşul salvat dintr-un puţ de mină de către salvamontişti, în urma unei acţiuni extrem de periculoase şi dificile în acelaşi timp. Căţeluşul a stat o săptămână în puţul de mină până când a fost salvat, iar edilul dar şi salvatorii au fost impresionaţi de tăria şi dorinţa de a supravieţui. Primarul Florin Cazacu l-a botezat Rudi de la zona de unde a fost salvat. 

Căţeluşul maidanez a fost adăpostit temporar la centrul de ecarisaj din Brad, unde medicii veterinari l-au c2deparazitat şi pregătit pentru a fi adoptat de un doritor. Şi s-au găsit imediat foarte mulţi oameni dispuşi să-l ia de companion, impresionaţi fiind de tăria lui pentru că a supravieţuit unei căderi în gol de circa 60 de metri. Ba chiar s-a luptat pentru viaţa lui după cum spun salvamontiştii care au intervenit pentru a-l salva. „Este un căţel foarte frumos, maidanez dar avea o ceva interesant. Îngrijit chiar este un câine foarte frumos. Probabil a mirosit ceva la gura puţului şi fiind frunze uscate, pe ele aluneci foarte uşor, a căzut în puţ. L-au auzit nişte băieţi din zonă cum plângea şi ne-au cerut ajutorul. Culmea este că deşi a căzut 50 de metri în gol, n-a păţit nimic. Puţul este deosebit de periculos, pereţii sunt destul de c3instabili şi ne-am temut puţin şi noi. Avem însă o sculă nouă, un trepied special, şi l-am putut testa şi în situaţii reale”, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara.

O săptămână fără apă şi lumină

Rudi a stat aproape o săptămână în puţul întunecos al minei, fără apă şi doar cu hrana pe care i-au aruncat-o localnicii miloşi. Oamenii au încercat câteva zile la rând să-l scoată, însă nu aveau nici o şansă de a coborî în puţ. În cele din urmă cineva s-a gândit că ar putea cere ajutor salvamontiştilor şi a dat alarma la c4primărie. „Vă daţi seama că am fost foarte impresionat de tăria lui. A supravieţuit aproape o săptămână în puţul adânc de 60 de metri, fără apă şi doar cu ceva mâncare aruncată de oameni. Este un câine foarte rezistent şi foarte frumos, iar când am mers acolo (n.r. la puţul de mină), că m-au sesizat oamenii, şi l-am auzit cum plângea… Acum am fost la el, a fost deparazitat, îl microcipăm şi-l adopt. Îl iau în grijă, ar fi păcat să nu-l iau”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

c6 c7 c5

f1