Liderii minerilor învaţă tehnici moderne de negociere

bebeLiderii de sindicat ai minerilor şi energeticienilor din judeţul Hunedoara se specializează în tehnici de negociere şi modul de gestionare a conflictelor.

Un curs util, dacă ţinem cont de multitudinea acţiunilor de protest din Valea  Jiului sau de nemulţumirile exprimate adesea de angajaţii Complexului Energetic Hunedoara.

Cursul la care participă 7 lideri ai Sindicatului Muntele este organizat de Cartel Alfa, confederaţie la care sindicaliştii sunt afiliaţi şi FNME. În total, spune Preşedintele „Muntele”, Petre Nica, sunt 40 de ore, cursul având atât module teoretice, cât şi practice. Nica a mai precizat că este un curs de perfecționare pe teme sindicale (negociere, legislaţie, mod de gestionare a conflictelor, etc). Cât priveşte oportunitatea cursului, Cristian Iştoc, liderul Departamentului Energetic din cadrul Sindicatului Muntele, este de părere că: „Având în vedere transformările apărute pe scena mişcării sindicale, a faptului că nu mai putem negocia doar în stradă, se impune o instruire continuă a liderilor sindicali. Negocierile de azi se fac cu ajutorul argumentelor, liderii fiind nevoiţi să înveţe legislaţia în vigoare şi noţiuni de mediere, iar aceste cursuri sunt un mijloc de instruire rapidă a liderilor sindicali. Cu siguranţă pregătirea profesională, aduce un plus în orice activitate, iar noi toţi, avem nevoie de acest plus”.

Sindicatul Muntele este structura sindicală reprezentativă la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.