Pădurea Chizid devine treptat groapă de gunoi a Hunedoarei

   Pădurea Chigunoaiezid este considerată arie protejată şi loc de agrement pentru hunedoreni, însă cei care ajung în prezent în poieniţele ei se confruntă cu o situaţie îngrijorătoare: tone de gunoaie împrăştiate de localnici acoperă natura.

Pădurea Chizid, aria protejată de la marginea Hunedoarei, este grav afectată de gunoaiele care o împânzesc. Tone de deşeuri menajere şi deşeuri provenite din demolări împânzesc poieniţele folosite ca loc de agrement. Localnicii nemulţumiţi au reclamat la primărie şi pe paginile de socializare mizeria care stăpâneşte pădurea.

„În următoarea perioadă, zona va fi ecologizată”, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara. Ultima acţiune de ecologizare la care au fost invitaţi să participe localnicii a avut loc în luna septembrie a anului trecut, însă de atunci, mulţi dintre cei care au ajuns în pădurea Hunedoarei, la „iarbă verde” au readus locul în starea dezolantă în care se afla înainte de curăţarea ei.

Pădurea Chizid este întinsă pe o suprafaţă de aproape 50 de hectare şi este înregistrată ca rezervaţie naturală datorită, diversităţii ecosistemelor pe care le cuprinde. În anii trecuţi, administraţia locală a iniţiat un proiect de transformare a Pădurii Chizid într-un parc cu zone de recreere şi alei, pentru care a solicitat finanţare prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Proiectul a fost declarat, însă, neeligibil.