Colectarea selectivă se învaţă, la Vulcan, încă de pe băncile şcolii

pregoterm2Societatea locală care se ocupă de colectarea deşeurilor de pe raza municipiului Vulcan şi a oraşului Aninoasa, Pregoterm SA Vulcan, în parteneriat cu autorităţile publice locale din Vulcan şi grupul de firme Eco Rom Ambalaje au demarat, pentru7 al cincelea an consecutiv, proiectul eduicaţional intitulat „Ne învaţă şcoalkă să colectăm selectiv”.

Potrivit directorului general al Pregoterm, Marius Danci, acest proiect este dedicat educării copiilor în sensul înţelegerii corecte a nevoii de a menține mediul curat și de a învăța că deșeurile selectate pot fi reciclate.
În cadrul proiectului, elevii din ciclul primar de la toate şcolile din Vulcan şi Aninoasa vor avea parte, în următoarele 6 săptămâni, de un ciclu de cursuri pe teme de ecologie şi de colectare selectivă a deșeurilor. Cursurile au și componenta concursului creativ la nivel de clasă, elevii urmând să realizeze o machetă cât mai originială realizată doar din deșeuri reciclabile.

pregoterm1La festivitatea de lansare au fost prezenţi primarul municipiului Vulcan Gheorghe Ile, viceprimarul Cristian Merișanu, directorul firmei Pregoterm – Marius Danci. Primarul Vulcanului a reiterat cu această ocazie elementele care trebuie să stea la baza dezvoltării unei comunități, între care educația este cea mai importantă.

Punctul final al acestui proiect este programat pentru data de 26 mai 2015, când se va face bilanțul pregătirii elevilor, cei mai buni dintre aceştia urmând a fi premiaţi.