PENSIONARII HUNEDORENI NU SUNT INTERESAȚI DE BILETELE DE TRATAMENT

casa-de-pensii-hunedoaraPensionarii hunedoreni nu se înghesuie să-și achiziționeze bilete de tratament în stațiunile balneare din județ și din țară. De la începutul anului și până în prezent a fost depus un număr de 4500 de cereri dintre care 3500 la Casa Județeană de Pensii Hunedoara și aproximativ 1000 la Casa Locală din municipiul Petroșani. Față de aceeași perioadă a anului 2014 numărul cererilor depuse este cu aproape jumătate mai mic.

”Aș dori ca pentru cei care sunt în măsură și doresc să meargă în această perioadă în stațiuni, avem locuri libere. Se pot face cereri, solicitări deoarece nu au fost ocupate toate locurile. În general doar 60-70% dintre locuri au fost ocupate. Avem stațiuni foarte bune, Geoagiu e aproape, avem Felixul și mai sunt ceva locuri libere și pe Valea Oltului”, a declarat Ilie Toma, director Casei Județene de Pensii Hunedoara

În cazul în care vor rămâne locuri libere fie vor fi alocate pentru toamna acestui an, fie vor fi distribuite către alte județe, acolo unde numărul  maxim de ocupabilitate a fost atins.

Pentru a beneficia de un bilet de tratament la una din stațiunile Geoagiu, Felix sau Valea Oltului, orice persoană trebuie să depună la casa de pensii un dosar care să conțină o cerere tip, o copie după actul de identitate și o copie după talonul de pensie. Pe baza actelor depuse se va stabili un punctaj ce va fi introdus ulterior în sistem, iar mai apoi se vor alege cei care vor pleca la tratament. De punctaje mai mari vor beneficia în primul rând persoanele care nu au mai fost plecate în stațiuni în ultimii doi ani, care au pensie de invaliditate sau care au pensii în cuantum foarte mic.