Ninge ca în decembrie în munţii din Valea Jiului

images (1)   În cele două staţiuni din Valea Jiului ninge încă de ieri, iar noul strat de zăpadă va prelungi sezonul de schi.

    În staţiunea Parâng stratul de zăpadă măsoară, în zonele joase unde zăpada se topise la începutul lunii, aproape zece centimetri. Pe pârtiile de schi zăpada este şi mai mare, starul fiind de circa 25 de centimetri, iar zăpada mieilor este un adevărat motiv de bucurie pentru cabanieri. Aceştia speră să-şi mai acopere din pierderile suferite în ultimii ani prin prelungirea neaşteptată a sezonului.

„Ninge puternic în Parâng şi este foarte frig. De dimineaţă când am urcat în staţiune, în câteva ore s-a depus un strat şi nu pare că se va opri. Sunt şanse să se schieze bine şi de sărbători”, spun cabanierii. Şi salvamontiştii din cele două staţiuni montane din Vale spun că de Paşti, datorită ninsorii se va putea schia fără prea mari probleme. „S-a mai înregistrat, în urmă cu mai mulţi ani, să ningă aşa în aprilie. Este o gură de oxigen pentru cabanieri”, spun salvamontiştii. Şi în Staţiunea Straja ninge ca în luna decembrie.

foto:realitateapetrileana.ro