Uzina de apă de la Valea de Peşti a fost pusă, oficial, în mişcare

valea de pesti1Apa Serv Valea Jiului este primul operator de servicii de utilitate publică din România care încheie cu succes un proiect major privind extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată, executat cu fonduri neramburabile ale Uniunii Europene.

valea de pesti2Astăzi, la staţia de tratare de la Valea de Peşti a fost recepţionată cea de-a şaptea investiţie realizată în cadrul acestui proiect, care a transformat practic, în mod radical, acest important obiectiv al SC Apa Serv Valea Jiului. Evenimentul a fost onorat de prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, de primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu, dar şi de reprezentanţi ai constructorului, ai beneficiarului şi ai comunităţilor locale din Valea Jiului.

valea de pesti3„Această investiţie, care încheie practic prima etapa a proiectului privind extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă din Valea Jiului, transformă practic această staţioe de tratare, într-o uzină de apă care beneficiază de cea mai modernă tehnologie în domeniu la nivel european. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut acest lucru posibil, în condiţii de calitate şi eficienţă. Odată cu finalizarea şi a acestui obiectiv, consumatorii de apă din Valea Jiului trebuie să ştie că sunt beneficiari direcţi ai unei ape potabile de cea mai înaltă calitate din România”, a declarat cu acest prilej, Costel Avram, directorul general al Apa Serv.

valea de pesti 4La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, apreciază că „rezultatul investiţiei de la staţia de tratare a apei de la Valea de Peşti, ca de altfel toate investiţiile realizate până acum la Apa Serv, reflectă eficienţa utilizării judicioase a fondurilor europene”. Prefectul judeţului Hunedoara este convis că, şi prin această investiţie, Valea Jiului face un important pas înainte spre modernizare, exprimându-şi convingerea că după finalizarea etapei a II-a a programului de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă din Valea jiului, această zonă va deveni un etalon al serviciilor de calitate în acest domeniu nu doar la nivelul ţării, ci şi la nivel european.

valea de pesti5În cadrul contractului de investiţii de la Valea de Peşti, executat de Hidrocostrucţia SA, contract în valoare totală de 13.367.606,62 lei fără TVA, au fost realizate mai multe lucrări, respectiv: reabilitarea integrală a staţiei de tratare Valea de Peşti (cu o capacitate de 34.560 mc/zi), inclusiv realizarea unui sistem modern de tip SCADA şi reabilitarea captării Lazăru (cu o capacitate de 300 l/s). Rezultatele acestor investiţii se vor resimţi în calitatea crescută a apei potabile furnizate celor peste 100.000 de locuitori din Uricani, Lupeni, Vulcan şi Petroşani, care pot fi alimentaţi din sursa de la Valea de Peşti.