ÎNCEPE RECENSĂMÂNTUL TRAFICULUI RUTIER

    Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că începând de luni, 20 aprilie 2015 se va demara recensământul traficului rutier. Astfel vor fi luate în calcul toate autoturismele aflate pe teritoriul României, indiferent de țara în care sunt înmatriculate.

REC Această acțiune are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite și se va desfășura în toate țările Uniunii Europene.

Înregistrările de trafic se desfășoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie și două zile în luna noiembrie. Recensământul traficului rutier urmând a se încheia în data de 14 noiembrie 2015, la ora 20:00.

Pe întreaga rețea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe rețeaua de drumuri naționale și 2.390 posturi pe rețeaua de drumuri județene și comunale.

Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o data la cinci ani și are drept scop  determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeua de drumuri publice interurbane din România și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Astfel, vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete și motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete și autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane și derivate cu două, trei și patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă și vehicule cu tracțiune animală.