25 de ani de Taekwon-do ITF în judeţul Hunedoara

    Evenimentul a fost sărbătorit la Călan, iar gazda evenimentului a fost Cristinel Popa.
campioniLocul şi gazda evenimentului nu au fost întâmplătoare deoarece Călanul este oraşul care a găzduit prima sală de Taekwon-do ITF din judeţ, iar acest fapt a fost posibil prin implicarea unui om care avea să formeze, nu doar campioni ci şi caractere puternice, nimeni altul decât Cristinel Popa, cel de numele căruia se leaga soarta mai multor campioni naţionali sau internaţionali.
Desfăşurat într-un cadru destins, la eveniment au fost invitaţi să participe toţi foştii elevi ai domnului Popa, elevi care acum au elevii lor.
Printre invitaţi s-a numărat şi preşedintele Federeaţiei Române de Taekwon-do ITF, Cosmin Oprescu, campion european şi mondial şi el unul dintre elevii lui Cristinel Popa.
Dacă în urmă cu 25 ani existau doar două săli de sport în care se practica taekwon-do ITF, una la Călan şi una la Hunedoara, cu un număr total de aproximativ 150 de elevi, astăzi, judeţul Hunedoara găzduieşte 5 cluburi sportive şi câteva sute de practicanţi.

„Este un sentiment plăcut să vezi că foştii elevi au acum elevii lor şi de asemenea este plăcut să depanăm amintiri întrucât am trecut prin multe împreună” a declarat Cristinel Popa, legenda vie a taekwon-do-ului ITF hunedorean.

campioni 1În Valea Jiului, sportul devine din ce în ce mai popular, iar acest fapt ne este relatat de Ionuţ Lascău, antrenorul celor de la CS Pantera Neagră, cel care se ocupă de soarta a mai bine de 100 de sportivi. Ca recunoaştere a felului în care se dezvoltă acest sport în Valea Jiului, federaţia a decis ca Petroşaniul să fie gazda Campionatului Naţional de Taekwon-do ITF, turneu care s-a desfăşurat în urmă câteva săptămâni.

„Copiii vin cu plăcere la antrenamet, atraşi fiind şi de suflul nou care vine dispre actuala conducere a federaţiei. Se munceşte mult, avem tineri care se pregătesc pentru lotul naţional, însă fără să neglijeze şcoala” a declarat Ionuţ Lascău şi el fost elev al lui Cristinel Popa .

Dacă în calitate de sportiv a cules toate roadele posibile, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, Cosmin Oprescu, doreşte ca prin implicarea mai multor factori să elimine greutăţile pe care le-a întâmpinat în calitate de sportiv. Nu demult unul dintre cei care luptă pe saltea, Cosmin Oprescu este astăzi cel mai important om din federaţie şi cel în mâna căruia se află soarta acestui sport în România.

„În calitate de preşedinte al federaţiei îmi doresc ca cei care practică taekwon-do ITF să nu simtă greutăţile pe care le-am simţit eu în calitate de sportiv, iar în viitor poate reuşin să organizăn un seminar în aer liber, seminar în care să arătăm publicului frumuseţea acestui sport şi să atragem cât mai multă lume către acest tip de artă marţială” a declarat Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.

 



(Următoarea știre) »