DRĂGAN MUNTEAN, O VEDETĂ POPULARĂ

Biblioteca municipală de la Hunedoara a fost gazda unui inedit eveniment organizat în memoria lui Drăgan Muntean. Astfel publicul prezent a putut viziona un film etnofolcloric intitulat ”Drăgan Muntean o vedetă populară”.

dragan munteanTot în cadrul evenimentului au fost lansate și două cărți, una dedicată lui Drăgan Muntean și una despre Lăpugiul de Sus. Dacă ar fi trăit, îndrăgitul Drăgan Muntean, ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Acest lucru a fost confirmat cu durere în suflet de fica artistului.

Ar fi făcut 60 de ani și cu siguranță ar fi făcut multe….dar poate că așa a vrut Dumnezeu să îl cheme mai repede la el. Cu siguranță cântă acolo unde este alături de colegii săi și este prezentat în Tezaurul folcloric de doamna Mărioara. Este o pierdere, o mare pierdere pentru județul Hunedoara și pentru tinerii pe care ar fi putut să îi învețe”, COSMINA SICOI, fiica lui Drăgan Muntean

Prieteni ai lui Drăgan, învățătorul său precum și alți oameni de seamă au răspuns afirmativ și au participat la evenimentul organizat în memoria sa, aceștia din urmă aducându-și aminte cu drag de cel care le-a fost aproape în trecut.

Drăgan Muntean s-a nascut în 18 aprilie 1955, într-o zona mirifica din Tinutul Padurenilor, în satul Poenita Voinii, comuna Bunila din judetul Hunedoara.

În satul sau natal, Poenita Voinii, a efectuat Scoala primara cl. I-IV, dupa care în perioada 1966-1970 a urmat cursurile Scolii de Muzica, iar  în perioada 1970-1975 a frecventat si a absolvit „Scoala Normala „Sabin Dragoi”. În anul 1986 a obtinut punctajul maxim la concursul „Floarea din gradina”, dupa care a devenit colaborator permanent al Televiziunii Române, al celor teritoriale, de la Timisoara, Cluj-Napoca si Târgu Mures, precum si la Radio.
La 12 aprilie 2002, în timp ce se întorcea de la noua casa construita la Lesnic, ducându-si catelul bolnav la doctor la Deva, a suferit un acident vascular cerebral, iar la 20 aprilie, inima a încetat sa mai bata (internat fiind la Spitalul Târgu Mures), dupa ce cu doua zile înainte (18 aprilie) împlinise doar 47 ani.