DIN DRAGOSTE PENTRU TELEVIZIUNE

Inima unui copil, în pântecul mamei începe să bată și atunci se cheamă că el trăiește. De la acea primă bătaie de inimă încep să se dezvolte corpul, odată cu simțuri și trăiri. La fel a început să bată inima a ceea ce astăzi numim 25 de ani de televiziune în Deva. Un martie capricios al anului 1990, îl găsea pe un devean lipind afișe pe stâlpii municipiului reședință de județ. Era Petru Meszaros, Peti pentru cei apropiați lui. În acea perioadă fiecare făcea ce-l tăia capul. Unii vindeau cuie ruginite și rulmenți la sârbi, alții se gîndeau cum să facă primul milion din furăciuni permise de haosul de după revoluție, alții cum să-și dezvolte o afacere. „Ungurul” nostru nu avea ceva mai bun de făcut decât să lipească afișe prin care anunța constituirea unui grup de inițiativă care urma să încerce deschiderea unei televiziuni locale la Deva. La acel moment doar Televiziunea Liberă Timișoara emitea ca un post privat, altul decât televiziunea națională scăpată proaspăt din chingile cenzurii comuniste.

COPERTA copy

Televiziunea s-a înființat. La început ca o asociație de prins fluturi cu mai mult entuziasm și mai puțin profesionalism. Încet-încet ea s-a dezvoltat. A câștigat în calitate, a câștigat în popularitate, a câștigat în beneficiul unui întreg județ. Apoi, cu timpul, au apărut alte televiziuni. Alți oamneni, alte idei, alte stiluri de lucru și alte mentalități. Pe tot parcursul acestui sfert de veac a existat un fir roșu, neîntrerupt, al ideii de televiziune în județul Hunedoara. Iar acela a fost Petru „Peti” Meszaros.  Modest, harnic, bun profesionist, săritor la toate cele, Peti a urcat și a coborât, a suferit și s-a bucurat deopotrivă. La ceas aniversar toți cei care iubesc televiziunea, toți cei care există datorită ei ar trebui s-i mulțumeasă acestui om minunat, acestei inimi care și acum, după atâția ani bate pentru ideea de televiziune liberă.

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 11.00, Petru Meszaros, „PETI”, vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

 

 

 



« (Știre anterioară)