FURNALUL DE LA GOVÂJDIA, UN PROIECT UITAT DE GUVERNANȚI

Furnalul de la Govâjdia, monument arhitectural, vâzut de mulți acum ca o simplă ruină trebuia să fie reabilitat încă din anul 2004, doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat. Deși există o hotărâre de guvern aprobată încă de pe vremea ministrului Elena Udrea, așa cum aceasta a fost schimbată din funcție, așa a fost uitat într-un dosar și proiectul de reabilitare.

furnal

O reabilitare , o realizare din 2004 promisă, dar de când sunt primar sunt tot în opoziție, doar foarte puține realizări au fost. Este o Hotărâre de Guvern aprobată ”Reabilitarea furnalului și a gării vechi”, dar a rămas promisiune pentru că, ministrul de atunci Elena Udrea ne-a promis finanțare , dar s-a dus și îmi pare rău că s-a dus. Era măcar furnalul pregătit pentru vizitatori”.  IOAN BULBUCAN, primarul comunei Ghelari

Potrivit edilului local, speranța moare întotdeauna ultima, doar că în acest caz, promisiunile factorilor de decizie au fost destule, iar realizările se pot  număra pe degete.

Să vă spun drept nu cred. Nu cred pentru că doar promisiuni, promisiuni, promisiuni. Până nu văd finanțarea nu mai cred nimic. Am făcut demersuri, au fost discuții cu miniștrii când au fost în zonă, am fost și la București, dar cred că trebuie să ajung la președintele României sau la premier, ori la președintele Consiliului Europei pentru furnal.” IOAN BULBUCAN, primarul comunei Ghelari

Monumentul arhitectural este o copie a unui furnalul din apropierea Londrei, o copie ajunsă renumită după ce piese de fontă ieșite pe ușa cuptorului au fost folosite în construirea turnului Eiffel.

furnal 3

furnal 2

 

 

 

 

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »