Petroşaniul e gazda unui nou Festival de teatru al adolescenţilor

festival petrosaniTeatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani este, pentru al treilea an consecutiv, gazdă a unui inedit festival de teatru al adolescenţilor. Organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Petroşani şi Consiliul judeţean Hunedoara, festivalul intitulat sugestiv „FESTIVALUL VOSTRU, AL ADOLESCENŢILOR”, va aduce pe scena teatrului din Petroşani, sute de tineri artişti amatori din cadrul trupelor de teatru înfiinţate la nivelul unor unităţi de învăţământ din Valea Jiului şi din ţară.

Evenimentul va avea loc în perioada 8-10 mai la teatrul din Petroşani. Cei mai buni actori şi cele mai bune piese prezentate vor fi premiate după cum urmează:
„Cel mai bun spectacol” – 1000 lei
„Cea mai bună regie” – 700 lei
„Cea mai bună interpretare feminină” – 500 lei
„Cea mai bună interpretare masculină” – 500 lei
„Cel mai bun rol secundar feminin” – 300 lei
„Cel mai bun rol secundar masculin” – 300 lei
„Cea mai bună scenografie” – 200 lei

festivalul adolescentilor

„Am mai spus acest lucru şi constat că dreptatea este de partea mea: Ora exactă în teatru se dă şi de la Petroşani. Acest festival aduce în acest an, la cea de-a treia ediţie, pe lângă tinerii de la şcolile din Valea Jiului, tineri artişti de la Bucureşti, Tg. Jiu, Sibiu, Rm. Vîlcea, Baia Mare, Roman, panciu ş.a. În plus, vom avea şi câteva recitaluri de excepţie, susţinute de trupa Teatrului Excelsior (condusă de actorul şi omul de televiziune Mihai Răzuş) sau trupa Facultăţii de Teatru şi Televiziune de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Sper din suflet ca profesorii să ne ajute, să vină împreună cu elevii în sala de spectacol, să-şi susţina colegii. Iar pe dumneavoastră, iubitorii teatrului din Valea Jiului, vă invit de pe acum să veniţi la teatru, pentru a vcedea câteva prestaţii de excepţie, ale unor copii, ale unor tineri pentru care arta şi teatrul înseamnă talent şi pasiune”, spune directorul teatrului din Petroşani, actriţa Nicoleta Bolcă.

Biletele pentru spectacolele festivalului de teatru al adolescenţilor s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Teatrului „Ion D. Sîrbu”. Costul unui bilet este 10 lei.