Nu îl lasă liber.Magistraţii au prelungit arestul la domiciliu pentru Cornel Resmeriţă

    Cornel resmeriţă nu se poate deplasa, încă, liber. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au prelungit, joi, măsura arestului la domiciliu, dar decizia poate fi contestată.
cornel_resmerita_86070400Cornel Resmeriţă este cercetat penal în stufosul dosar denumit “Gala Bute”, în care deja a fost trimisă în judecată Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Alături de fostul ministru, în faţa instanţei au ajuns şi fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă, reprezentantul firmei Consmin Petroşani. După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor. Deasemenea, s-a dispus continuarea cercetărilor şi față de primarul Resmeriță Cornel și Condoiu Cristofor Alin (șeful de la Achiziții al Primăriei Lupeni), pentru infracțiunile de abuz în serviciu, porecum și față de Gărdean Adrian, Gărdean Miron Dorel și Lupulescu Miron, pentru infracțiunile de dare de mită și instigare la abuz în serviciu.
Procurorii DNA susţin că primarul Cornel Resmeriţă, dar şi fraţii Gărdean sunt implicaţi direct în afacerile ilegale ale Elenei Udrea şi au decis continuarea cercetărilor. Procurorii DNA au declanşat cercetările în cazul lui Resmeriţă după ce acesta ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului MDRT, condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Primarului suspendat din Lupeni i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei.