Petroşani. Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească

 

     Petroşaniul va fi , în zilele care urmează, gazda unui eveniment unic pentru Valea Jiului. În capitala dintre Jiuri vor poposi 50 de tineri din Republica Moldova pentru un schimb de experienţă care presupune dezvoltarea cunoştinţelor despre ceea ce înseamnă România.

downloadEvenimentul intitulat “Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească” va fi organizat în perioada 1 – 3 mai 2015, la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012 – Filiala Valea Jiului.

“Această Școală de cultură şi afirmare românască este un bun prilej pentru tinerii din Basarabia să cunoască meleagurile româneşti, să afle de ce este importantă Unirea Basarabiei cu România și să participe la diverse activităţi în urma cărora, spunem noi, vor acumula noi cunoştinţe. Cei 50 de tineri din Republica Moldova vor poposi timp de 3 zile în municipiul Petroşani. În tot acest timp avem pregătit pentru ei un program interesat şi interactiv. Astfel, tinerii basarabeni vor lua parte la un workshop în Aula universităţii din Petroşani unde le va fi prezentat ce înseamnă Acţiunea 2012 şi care este scopul acesteia după care vor urma dverse activităţi de grup având ca temă unirea Basarabiei cu România. Seara, vor avea program liber de vizitare a oraşului. Sâmbătă, aceştia vor urca în masivul Parâng unde vor avea loc acţiuni şi discuţii libere între participanşi şi organizatori iar duminică tinerii vor face o vizită la download (1)Castelul Huniazilor şi la Cetatea Devei  Sper că se vor simţii bine în Valea Jiului şi că atunci când vor pleca de aici vor face parte dintre miile de persoane care susţin Unirea Basarabiei cu România.” – a declarat, pentru Avântul Liber.ro, Anca Todor, purtător de cuvânt al organizaţiei.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea din Petroşani şi Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Petroşani.