Păşuni mai ieftine la Uricani

   Preţul de pornire a licitaţiilor pentru păşunile din Uricani a fost diminuat, pentru ca oricine doreşte să se poată prezenta la licitaţie.

buhaescupasune-zona-deal-toamna_bDe la 500 de lei pe hectar, la 300 de lei pe hectar. Acesta este tariful la care sunt scoase la licitaţie terenurile folosite drept păşuni de crescătorii de animale din Uricani, conform unei decizii adoptate de aleşii locali. „Iniţial am decis ca preţul de pornire să fie de 500 de lei, dar ulterior, în urna unor discuţii pe care le-am avut cu crescătorii de animale, am decis să reducem suma la 300 de lei”, a explicat primarul Uricaniului, Dănuţ Buhăescu. În Uricani sunt, în total, peste 500 de hectare de teren cu destinaţia de păşune, dar acesta este împărţit în loturi distincte, ce sunt scoase progresiv la licitaţie. „A, decis să nu organizăm toate licitaţiile în acelaşitimp şi am lăsat o săptămână între ele, aşa încât cel care nu a câştigat să poată participa şi la altă licitaţie, să dăm o şansă tuturor”, mai spune edilul din Uricani.

În cea mai vestică localitate din Valea Jiului, administraţia publică a decis să se meargă pe licitaţie deschisă pentru a simplifica şi grăbi totodată procedura de atribuire. De asemenea, s-a decis ca, în cazul în care există un singur ofertant, licitaţia să fie şi în aceste condiţii adjudecată.