Miting împotriva NEPĂSĂRII guvernanţilor, organizat la Petroşani

     Locurile de muncă, apărate în stradă. În data de 22 mai, în faţa Casei de Cultură din Petroşani, de la ora 14.00, are loc un miting de protest faţă de nepăsarea guvernanţilor în ceea ce priveşte soarta judeţului.
Miting-Sindicatul-Muntele-820x300Peste 6.500 de oameni riscă să-şi piardă locurile de muncă, în condiţiile în care sfîrşitul Complexului Energetic Hunedoara se apropie. Familiile lor vor fi grav afectate, iar judeţul Hunedoara riscă să fie şters de pe harta economică a ţării. De la aceste considerente au pornit reprezentanţii Sindicatului “Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH, care îi cheamă pe oameni la Petroşani să protesteze şi astfel să tragă un semnal de alarmă faţă de situaţia fără precedent a companiei energetice. Iar hunedorenii aşteaptă un răspuns din partea celor care astăzi conduc România cu rpivire al problemele pe care le clamează de luni bună, fără însă ca oficialii să ia poziţie. “Cel mai mare angajator al judeţului Hunedoara este lăsat să moară chiar de cei care trebuie să asigure bunăstarea cetăţenilor acestei ţări.
Complexul Energetic Hunedoara este la un pas de faliment, urmând drumul Combinatului Siderurgic Hunedoara,sau a tot ceea ce a însemnat industrie în judeţul Hunedoara, fie că vorbim de Călan, Orăştie sau Brad. Închiderea Complexului Energetic Hunedoara înseamnă distrugerea viitorului pentru copiii şi nepoţii noştri, înseamnă transformarea unui judeţ întreg în regiune de asistaţi sociali. Sărăcia va fi la ea acasă, totul cu „ajutorul” parlamentarilor hunedoreni şi a Guvernului României care refuză să întindă o mână de ajutor acestui judeţ. Situaţia economică gravă în care se află azi Complexul Energetic Hunedoara se datorează numirilor politice în fruntea conducerii societăţii.
Astăzi aceşti politicieni întorc spatele unui judeţ întreg după ce ani de zile au muls această companie pentru a-şi finanţa campaniile electorale”, se arată în comunicatul prin care cei de la Muntele anunţă organizarea, în data de 22 mai,a mitingului de protest.
10308140_658354797594902_2641423762014874000_nLa acţiune sunt aşteptaţi toţi huendorenii care încă mai au spirit civic, care îşi doresc un viitor mai bun pentru ei, pentru copiii şi nepoţii lor. “Numărul mare al participanţilor trebuie să ne facă auziţi în toată ţara. Libertatea nu poate fi cumpărată, ea trebuie câştigată. Libertatea copiilor noştri trebuie câştigată de noi. Le cerem factorilor politici să pună tot atâta suflet în salvarea Complexului Energetic Hunedoara cât au pus şi în campania electorală. Hunedoara suntem NOI trebuie să continue la Bucureşti cu o campanie numită România suntem NOI”, spun reprezentanţii Sindicatului Muntele.