Subprefectul Gabriel Samoilescu, eliberat oficial din funcţie

     Demisia din funcţie a subprefectului Gabriel Samoilescu poate deveni operaţională. Guvernul a luat act de decizia acestuia şi a dispus încetarea exercitării acestei funcţii.

646x404 (1)Reunit în şedinţă, Guvernul a adoptat hotărârea “privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Hunedoara de către domnul Samoilescu Ioan Gabriel”.

Subprefectul judeţului Hunedoara, Ioan Gabriel Samoilescu, şi-a dat demisia din funcţie după numai un an de la numire.

Potrivit unui comunicat remis de Instituţia Prefectului Hunedoara, subprefectul Ioan Gabriel Samoilescu şi-a prezentat demisia începând cu data de 1 mai 2015, invocând motive personale. „Până la adoptarea hotărârii de guvern privind eliberarea din funcţie, domnul Ioan Gabriel Samoilescu exercită în continuare atribuţiile şi competenţele conferite de lege subprefectului”, se arăta în comunicatul Prefecturii Hunedoara. Odată cu aprobarea hotărârii de Guvern, mandatul lui Samoilescu în fruntea Prefecturii Hunedoara încetează de drept.

Ioan Gabriel Samoilescu a fost instalat în funcţia de subprefect al judeţului Hunedoara în luna mai 2014. Este de profesie medic şi a făcut parte din organizaţia judeţeană a PSD Hunedoara, înainte de a fi numit pe post.