Se anunţă o luptă aprigă pentru şefia PSD Hunedoara

     După ce fiecare organizaţie locală din teritoriu îşi va organiza alegerile, care acum sunt în plină desfăşurare, vine rândul Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara şi, după cum se anunţă, actualul lider Laurenţiu Nistor va avea contracandidaţi la şefia partidului.

download (12)De cel puţin doi contracandidaţi se vorbeşte până acum în interiorul partidului, iar aceştia ar fi ex-subprefectul de Hunedoara, Gabriel Samoilescu, şi primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. Informaţia nu a fost confirmată oficial, cel puţin până la ora actuală, însă nu este deloc exclus să se întâmple aşa, cu atât mai mult cu cât în PSD sunt destule nemulţumiri şi nu puţini sunt cei care îl contestă pe Laurenţiu Nistor din cauza modului în care acesta conduce partidul.

Laurenţiu Nistor a ajuns la conducerea PSD Hunedoara în 2010 când, a  reuşit să-i învingă, din primul tur pe contracandidaţii săi Florin Cazacu şi Cosmin Nicula. La vremea respectivă din cei 582 de delegaţi din toate organizaţiile PSD din judeţ, 336 au votat pentru Laurenţiu Nistor, 136 l-au mai vrut pe Florin Cazacu în fruntea organizaţiei judeţene, şi doar 105 l-au văzut pe Nicula în postura de lider judeţean.  În schimb, fostul lider al minerilor de la Sindicatul Liber „EM Gurabarza“, primarul Bradului Florin Cazacu, a constituit surpriza algerilor din 2007 când s-a impus în faţa “lupilor bătrâni” din PSD şi şi-a adjudecat funcţia de conducere. A rămas în fruntea partidului până când a fost înfrânt de Nistor, mai vechiul său aliat din 2007.

Chiar dacă în mod oficial nu se divulgă nicio informaţie, totul fiind ţinut secret până în momentul alegerilor, în organizaţiile locale din teritoriu se fac deja calcule şi se discută susţinerea unuia sau altuia dintre potenţialii candidaţi.

Buhăescu nu mai candidează

Unul dintre cei despre care s-a spus că ar merge pe mâna lui Cazacu (şi nu ar fi prima dată!) este primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, dar acesta susţine că nu ştie nimic despre o posibilă candidatură a acestuia. În plus, Buhăescu este de părere că “tot Laurenţiu Nistor va câştiga preşedinţia PSD Hunedoara”. În ceea ce îl priveşte, edilul din Uricani este decis: nu va mai candida la şefia Organizaţiei PSD Uricani. “La viitoarele alegeri nu voi mai candida pentru funcţia de conducere a partidului. Nu vreau să amestec treburile, să amestec numărul 1 din conducerea executivă cu numărul 1 de la partid. Mulţi vor să fie de toate, dar asta, după părerea mea, înseamnă că tu vrei să controlezi totul”, spune Dănuţ Buhăescu, care este de părere că important este să îşi facă bine treaba ca primar şi altcineva să conducă partidul.