Au plecat din Vulcan pentru a-i jefui pe bătrânii din Hunedoara

Un bărbat şi două femei, toţi din municipiul Vulcan, sunt cercetaţi de poliţiştii hunedoreni după ce au înşelat mai mulţi bătrâni, cărora le spuneau că au venit cu deratizarea, iar mai apoi îi lăsau fără economiile de-o viaţă.

dezinsectie306-1385639137Cei trei acţionau pe raza municipiului Hunedoara, iar victimele lor erau cu predilecţie persoane în vârstă, de peste 70 de ani, mai uşor de păcălit. „Poliţiştii au stabilit că suspecţii, în data de 27.11.2014, au sustras, prin modul de operare menţionat, 2.500 de lei din locuinţa unei hunedorence în vârstă de 76 de ani, iar în data de 16.02.2015 au sustras 725 de lei din locuinţa unei femei în vârstă de 73 de ani”, spun poliţiştii hunedoreni.
Când au fost prinşi, cei trei se aflau într-un autoturism înmatriculat în Franţa, cu privire la care s-a constatat că era radiat din circulaţie. „Persoanele suspecte, un bărbat în vârstă de 25 de ani şi două femei în vârstă de 32 şi, respectiv 50 de ani, au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, care a dispus faţă de suspect măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, în timp ce cele două suspecte au fost prezentate la Judecătoria Hunedoara unde au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai precizat sursele citate.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Hunedoara continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, în cauză existând indicii că aceştia au comis şi alte fapte de acest gen şi pe raza altor localităţi.