Primăria Petroşani se împrumută la bancă pentru a cincea oară

 

    Municipalitatea din Petroşani vrea să demareze un proiect de investiţii, dar nu are bani. Aşa că a  decis să mai contarcteze credit bancar, de 6 milioane de lei.

download (19)Nu mai puţin de 6 milioane de lei vrea să împrumute Primăria Petroşani pentru a asfalta unele străzi din cartierul Colonie. Este vorba despre fix 6 străzi ai căror locuitori au reclamat în repetate rânduri condiţiile în care sunt nevoiţi să circule. Bugetul local nu dispune de banii necesari realizării acestui obiectiv de investiţii, aşa că edilul – şef al localităţii, Tiberiu Iacob – Ridzi, a precizat că este nevoie de un împrumut bancar în acest sens. Oficialii primăriei spun că acest credit ar urma să fie luat pe o perioadă de 10 ani, cu condiţia ca sarcina obligaţiilor de plată să fie distribuită unitar pe toată perioada de rambursare a împrumutului, dar, în acelaşi timp, să fie asigurată „suficientă flexibilitate pentru contractarea altor datorii, în special pentru a asigura cofinanţarea pentru obiectivele ce vor fi susţinute prin fonduri post – aderare de la Uniunea Europeană”.

De precizat că acesta ar fi al cincilea credit contractat de administraţia publică din Petroşani pentru diverse lucrări de investiţii. „Municipalitatea din Petroşani are patru credite în derulare. Mai sunt de rambursat aproximativ 29 de milioane de lei, însă gradul de îndatorare al municipalităţii din Petroşani este de 7 la sută”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani, Nicu Taşcă.