Sprijin pentru atragerea de fonduri europene pentru primării

 

 Pe agenda întâlnirilor programate cu ocazia vizitei delegaţiei hunedorene la Bruxelles, a figurat şi întrevederea cu doamna Ana Maria Şerban, secretarul general al Platformei de Dezvoltare Europeană (The European Development Platform).

4 eu Intenţia conducerii CJ Hunedoara a vizat identificarea unor posibilităţi de colaborare care să vină în sprijinul autorităţilor publice hunedorene pe linia obţinerii de fonduri europene.

„Avem contactele necesare şi know-how-ul ca să sprijinim orice primărie din ţară pe lângă autorităţile de la Bruxelles în vederea promovării unor proiecte cu finanţare europeană. Găsirea de parteneri externi şi înţelegerea legislaţiei şi normelor comunitare  sunt de obicei principalele dificultăţi pe care le întâmpină autorităţile publice din România”,  a declarat dna Ana Maria Şerban. Domnia sa a precizat că Platforma este în măsură să sprijine orice tip de eveniment de promovare (degustări, târg al meşteşugarilor, prezentare de produse) pe care întreprinzători sau autorităţi publice din judeţul Hunedoara ar dori să-l organizeze la Bruxelles.

 

 

Soluţia chinezească pentru Vaţa-Băi

 

gligorPlatforma de Dezvoltare Europeană este promotorul european al unei mari companii chineze aflate în top 5 cei mai mari investitori din R.P. Chineză. Compania este interesată de promovarea unor plasamente de capital în instrastructura turistică din România, staţiuni balneare, resorturi termale. Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor,  a prezentat partenerei de la Bruxelles oportunitatea unei investiţii de preluare a patrimoniului turistic de la Vaţa-Băi. Oficialul hunedorean a arătat avantajele pe care investitorul chinez le-ar putea avea investind la Vaţa-Băi (ape termale, infrastructură construită la nivel de patru stele, vad cunoscut pentru hunedoreni). Dna Ana Maria Şerban a declarat că va prezenta oferta hunedoreană companiei chineze, urmând ca, funcţie de interesul stârnit,  în perioada următoare să fie programată o întrevedere cu partenerul chinez. Dorin Gligor a declarat că este interesat ca pe filiera Platformei de Dezvoltare Europeană să promoveze în capitala belgiană produse tradiţionale din judeţul Hunedoara.