Salvamontiştii alertaţi pentru un urs… fantomatic!

Un bărbat a pus pe jar salvamontiştii din două judeţe după ce a raportat că un prieten de-al lui a fost muşcat de un urs sus, la munte. În zona indicată nu era nici ţipenie de om şi nic măcar semnal la telefonul mobil, au constatat salvatorii montani care au ploecat în grabă spre zona indicată.

download (16)Două echipaje ale Salvamont Hunedoara şi Alba, jandarmi montani şi un elicopter SMURD au fost puşi pe drumuri degeaba de un apel fals primit de la un bărbat care anunţa, duminică la prânz, că prietenul său a fost muşcat de un urs pe Vârful Steaua, din Masivul Şureanu, la graniţa dintre judeţele Alba şi Hunedoara.

Persoana care a sunat la numărul de urgenţă 112 a spus că persoana muşcată de urs are 22 de ani, după care apelul s-a întrerupt, iar echipele de intervenţie nu au mai putut lua legătura cu acel bărbat.

„Echipele de salvare au ajuns pe Vârful Steaua Mare şi au căutat în toată zona. Nu au găsit pe nimeni, nici măcar ciobanii nu au urcat încă la stânele de acolo. După circa două ore, s-a decis oprirea căutărilor, apreciindu-se că este vorba de o alarmă falsă”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvatorii au constatat că în zona respectivă nu este semnal de telefonie mobilă, iar numele celor două persoane care au cerut ajutor nu corespundeau alte elemente din bazele de date existente. De asemenea, apelul la 112 a fost efectuat de pe o cartelă prepay.

  „Este păcat că au fost puşi pe drumuri atâţia oameni şi au fost angrenate atâtea resurse materiale pentru un gest incalificabil. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost nevoie de noi în altă parte? Sperăm ca persoanele în cauză să fie prinse şi sancţionate pentru ceea ce au făcut”, a conchis şeful Salvamont Hunedoara.

 



(Următoarea știre) »