De joi, minerii au rămas fără masă caldă

         Firma care asigură prin contract masa caldă a minerilor din Valea Jiului a notificat ambele societăţi miniere – Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului – că suspendă contractul.

cantineDe vină sunt datoriile foarte mari pe care cele două societăţi le au faţă de furnizorul hranei calde, aşa că minerii vor rămîne flămânzi la intrarea în şut. “Am primit notoficarea trimisă de firma care prepară masa caldă a minerilor, prin care ni se adduce la cunoştinţă că sunt în imposibilitatea de a mai prepara şi servi masa caldă minerilor din cauza datoriilor mari pe care le avem faţă de societatea respectivă. Şi dânşii, se mai spune în adresa respectivă, au restanţe la bugetele de stat, la salarii, precum  şi la produsele primare de bază necesare pregătirii mesei calde. În adresa respectivă se specifică şi că data de ieri, 27 mai, a fost ultima în care au putut prepara hrana caldă şi că au intenţia de a solicita insolvenţa SNIMVJ”, a declarat Laszlo Domokos, liderul de sindicat de la SNIMVJ. Datoriile societăţii de închideri sunt de peste 1,3 milioane de lei, din care scandente aproape 700.000 de lei.

De asemenea, directorul general al CEH, Constantin Jujan, a recunoscut că au primit o notificare similară. În acest caz datoriile sunt mult mai mari, respective 3,5 milioane de lei şi nu există lichidităţi pentru stingerea lor. Ca atare, şi minerii de la CEH vor rămâne flămânzi dacă nu vin cu supliment de acasă.

 



« (Știre anterioară)