Astăzi încep Zilele Municipiului Petroşani

zilele petrosaniuluiAstăzi încep, la Petroşani, Zilele oraşului. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la orele 16,00 la sala de marmură a Primăriei, unde va avea loc o ceremonie de înmânare a diplomelor de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani şi a Medaliei Pro Urbe unor reprezentanţi valoroşi ai comunităţii locale. De asemenea, vor fi premiaţi în cadru festiv elevii câştigători ai unor olimpiade, concursuri şi competiții naţionale şi internaţionale.

În avanpremieră, programul de astăzi al „Zilelor Municipiului Petroşani” consemnează o expoziţie de pictură semnată Teofila Teodorovici, care va fi vernisată la Muzeul Mineritului, la ora 10,00.

paradaTot pentru astăzi este programată Parada costumelor de carnaval, un eveniment organiozat în colaborare cu artiştii de Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu la carer vor păarticipa preşcolari de la grădiniţe din municipiu şi elevii de la cls. 0 – 6 de la instituţiile de învăţământ din Petroşani.

AFIS FINAL VINERISpre seară, pe scena amplasată în vecinătatea Teatrului „Ion D. Sîrbu” va avea loc un spectacol folcloric în aer liber, susţinut de solişti vocali şi formaţii locale şi din ţară. Invitaţi de onoare sunt: Traian Ilea şi Viorica Codorean, Petrică Mâţu Stoian, Angelica Flutur şi Bogdan Toma.

„Zilele Municipiului Petroşani” continuă şi mâine.