Aviz suspendat pentru microhidrocentrala de pe Râul Alb

 

          Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului (UAGDTH) vrea săs supende avizul pentru microhidrocentrala de pe Râul Alb din Retezat şi  demarat procedurile în acets sens.

download (8)Reprezentanţii Geoparcului Dinozaurilor au pus la dispoziția organelor de anchetă toate documentele solicitate, referitoare la investiția de pe Râul Alb, din intravilanul localității Coroiești, comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara. “Anterior incidentelor din data de 24.05.2015, Consiliul de Administrație, întrunit în data de 13.05.2015 și Senatul Universității din București, întrunit în data de 20.05.2015, au aprobat demararea, în condițiile legii, a procedurilor ce vizează suspendarea avizului emis de UAGDTH privind realizarea microhidrocentralei, până la lămurirea tuturor aspectelor privind evenimentele legate de această investiție. În ceea ce privește investigația în curs, UAGDTH își exprimă toată deschiderea în colaborarea cu organele de anchetă, în scopul clarificării situației”, spun oficialii UAGDTH.

download (9)Construcţia microhidrocentralei este vizată de două anchete aflate în curs de derulare: una a procurorilor DNA şi una a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care vizează scandalul din data de 24 mai, când mai multe persoane au fost rănite.

 



« (Știre anterioară)