Încep disponibilizările la minele neviabile

         Vin preavizele pentru minerii de la exploatările miniere neviabile, care s-au înscris pe listele de disponibilizări colective de personal.

images (7)În total, este vorba despre 225 de angajaţi care marţi vor primi deciziile de concediere, iar din data de 3 iunie vor intra propriu – zis în perioada de preaviz.

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului are deja, de la finele săptămânii trecute,  avizul AJOFM Hunedoara și acordul ITM Hunedoara, în acest sens, fiind parcurşi toţi paşii legalo.Cei 225 de angajaţi vor părăsi efectiv sistemul din data de 1 iulie.

Pentru disponibilizările de la SNIMVJ vor fi alocaţi, în total, peste un million de lei, potrivit anunţului făcut deja de oficialii guvernamentali. Banii provin din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2015  şi sutn destinaţi plăţii venitului lunar de completare destinat celor 695 de salariați ce vor fi disponibilizați, în total, de la SNIMVJ. Concedierile colective de personal  se vor desfășura în două etape. Etapa I, cu un termen de 90 de zile calendaristice, demarează la data de 1 iulie 2015, iar etapa a II-a este cuprinsă în perioada octombrie — decembrie 2015.