Situaţie detensionată. Paznicii minelor neviabile rămân pe posturi

   Cel puţin pentru moment, paza unităţilor miniere incluse în Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului este asigurată. Asta după ce la sfârşitul săptămânii trecute, firma care derulează contractul anunţa că se retrage de la posturi din cauza datoriilor acumulate.

anghelPaznicii de la minele neviabile Petrila, Paroşeni şi Uricani rămân la posturile lor, cel puţin pentru moment. La finele săptămânii trecute situaţia era tensionată şi asta din cauza datoriilor acumulate cifrate la aproximativ 600.000 de lei. Firma care asigură paza a anunţat că îşi retrage oamenii din posturi, însă s-a reulit deblocarea situaţiei. Directorul SNIMVJ, Aurel Anghel,  a precizat maţi că „astăzi primim o parte din bani de la CEH şi deblocăm situaţia”.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în ce priveşte masa caldă acordată mineritlor la intrarea în şut, suspendată pentru o zi, joia trecută, tot din cauza facturilor neachitate. După negocierile cu firma care prepară şi distribuie hrana caldă, situaţia s-a rezolvat şi, începând de vineri, de la schimbul II; minerii au primit din nou hrană caldă.

images

La rîndul său, SNIMVJ are sume importante de recuperat de la Complexul Energetic Hunedoara pentru cărbunele livrat şi, din acest motiv, s-a adresat instanţei de judecată.

 

 

[slideshow_deploy id=’13835′]