Berea care ne slăbește. Argumente în favoarea curei de slăbire cu bere, numai bună pe timp de vară

bere        Recent, un  grup de cercetatori a ajuns la concluzia ca, studiind lantul de proteine din drojdia de bere, se poate afla răspuns la întrebarea: de ce ne îngrășăm? Specialiștii au constatat că dacă lanțul celor 92 de proteine identificate în drojdia de bere se rupe, dacă una dintre proteine lipsește, atunci… drojdia de bere se îngrașă, adică începe să producă grăsimi și zaharuri, pentru a acoperi spațiul lăsat liber de proteina lipsă. Informația asta, cuplata cu aceea că există o cură de slăbire bazată pe consumul de bere, ne-a făcut să ne punem la rându-se o serie de întrebări: când provoacă berea îngrășarea? când și de ce ne ajută să slăbim?

Cei mai mulți dintre noi știm că berea este bogată iî calorii, îngrață și trebuie evitată în orice regim de slăbit. Mai puțin în… cura de slăbire cu bere. Studii recente au demonstrat că te poate ajuta să slăbești, dacă respecți întocmai planul de dietă și regulile lui.

Zaharurile prezente în bere și unii produși de fermentație pot obliga organismul să reacționeze mult mai prompt atunci când există un surplus caloric din alimentele consumate, aceasta fiind și „pârghia” pe care a folosit-o cel care a inventat această inedită dietă.

Cura de slăbire cu bere. Planul de dietă recomandat femeilor

Planul de dietă se bazează pe faptul că organismul nostru are un ceas intern care dictează diferite ritmuri biologice, așa cum sunt, de pildă, creșterea și scăderea concentrației de glucoză, din sânge la anumite ore. Cine poate controla acest ritm, poate avea succes cu orice cură de slăbire. Și asta pentru că anumite principii alimentare pot modifica într-un sens sau altul metabolismul, dacă organismul se află într-o anumită perioadă a ciclului biologic al glicemiei sau al secrețiilor glandulare. În felul acesta, tot felul de cutume legate de alimentație pot fi date peste cap, fiindcă există posibilitatea ca un aliment bogat în calorii să conțină principii care interacționeaza cu ritmul nostru biologic, determinând stimularea secreției de sub piele și micșorând sau mărind stratul de grăsime.

Se știe că berea conține o serie de compuși de fermentație înrudiți chimic cu alcoolul etilic, substanță instabilă care, după ce pătrunde în sânge, acționează asupra unor glande, schibându-le bioritmul. O astfel de influență este și cea asupra glandei tiroide, glandă cu rol primordial în metabolsimul grăsimilor. Practic, consumul de bere într-o anumită perioadă a zilei, care coincide cu o anumită secvență din ciclul de secreție al tiroidei, poate crește descarcărea de hormoni tiroidieni, al căror efect se va simți atât asupra grăsimilor din sânge, cât și asupra celor din hipoderm (stratul de sub piele).

antenasatelor.ro

[slideshow_deploy id=’13842′]