Primăria Petroşani reface din fonduri proprii pavajul de pe Centrul Civic

 

         Primăria Municipiului Petroşani a decis să repare, din bani proprii, pavajul de pe Centrul Civic al municipiului Petroşani, pentru a elimina dsconfortul reclamat de cetăţeni. Banii ar putea fi recuperaţi de la constructor, dar numai când lucrarea va ieşi din garanţie, adică peste vreo doi ani.

pavelePentru a nu lungi la infinit disensiunile iscate de reabilitarea Centrului Civic din municipiul Petroşani, municipalitatea a decis să repare din fonduri de la bugetul local, pavelele desprinse. Lucrarea a demarat deja, iar banii ar putea fi recuperaţi de la constructor, prin executarea garanţiei de bună execuţie, dar asta numai peste vreo doi ani, când se împlineşte termenul de ieşire din garanţie a lucrărilor.

Mai multe dale din granit, din care este realizat pavajul în zonă, s-au desprins, deficienţele fiind semnalate imediat după topirea zăpezilor. O sitaţie ce părea trasă la indigo cu cea din anii precededenţi, în condiţiile în care, în  fiecare primăvară, lucrările de amenajare derulate cu bani europeni au dovedit că nu pot să treacă testul iernii şi trebuie să intre în reabilitare.   Municipalitatea din Petroşani anunţa iniţial că lucrările de reabilitare pe Centrul Civic vor fi suportate de constructor, dat fiind faptul că lucrarea se află încă în garanţie. Numai că reprezentanţii constructorului au cu totul altă poziţie şi spun că garanţia s-a pierdut. Aceştia au reclamat utilajele folosite la deszăpezire şi metoda folosită de administraţia publică şi au notificat şi primăria în acest sens. Au trimis chiar şi imagini, aşa încât să probeze faptul că, în acest fel, nu se mai poate vorbi despre garanţie pentru lucrarea de pe Centrul Civic al Petroşaniului, unde ar fi desprinse aproximativ 150 de plăci de granit.

Lucrările la noul centru civic au fost inaugurate la finele lunii noiembrie 2012.  Proiectul a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, contribuţia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei.  Conform planului detaliat de lucrări, în cadrul proiectului a fost reabilitată zona pietonală cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Parcul “Comunitatea Europeană”, de lângă Teatrul de Stat “Ion D. Sîrbu” din Petroşani cu pavaj din piatră, întrerupt de zone verzi. De asemenea, au fost reabilitate sau construit noi spaţii de odihnă, iar alte două parcuri au fost şi ele finalizate. În plus, lucrări de reamenajare s-au desfăşurat şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]