Înfiorător! Monica Iacob – Ridzi nu mai poate merge fără proteze

       Starea de sănătate a Moncăi Iacob – Ridzi se înrăutăţeşte după gratii pe zi ce trece. Aceasta este nevoită acum să poarte proteze la genunchi ca să mai poată merge, iar situaţia se poate oricând agrava.

ridzi_59700800Scriitorul Dan Mircea Cipariu este cel care a adus la lumină acest aspect alarmant, iar soţul Monicăi Iacob Ridzi, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a explicat că în lipsa acestor orteze soţia sa nu poate merge. „Soţia mea poartă două orteze la genunchi, fără ele nu prea poate să meargă. Din câte am înţeles, ar putea fi o afecţiune colaterală bolii pe care o are. Din câte ştiu, soţia mea are probleme şi cu oasele, iar în urmă cu câţiva ani a suferit o fractură de platou tibial. Soţia mea mi-a spus că are dureri mari şi nu le dă jos ca să poată să meargă”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. În data de 3 martie, a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, la solicitatea sa şi la recomandarea medicilor. Fostul demnitar a precizat că suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutaţie homozigotă şi heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă.

Prin intermediul soţului său, fostul ministru al Tineretului a depus şi o cerere de graţiere, care urmează să fie analizată de Preşedintele Klaus Iohannis.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]