Remedii naturale împotriva transpirației excesive

      Transpirația este un fenomen natural, însă din păcate foarte multe persoane se confruntă cu problema transpirației excesive. În acest caz, diferitele deodorante nu își au folosul. Din fericire, exista câteva remedii naturale care pot diminua în mod considerabil transpirația excesivă.

fe880-scapa2bde2bmirosul2burat2bde2btranspiratie

4959lamaie-1

Sucul de lămâie

Sucul de lămâie blochează apariția mirosurilor și ajută la reducerea transpirației excesive. Taie lămâia în două sau rondele și freacă-te la subsuoară cu ea.

Ca106561446stravetele

Castravetele are un efect astringent și închide porii. Taie castravetele rondele și freacă-te la subsuoară cu el. Trebuie sa faci acest lucru câteva zile până să vezi rezultatele.

 

femeie-patrunjel_01_26f151f201_4b7fbe1411Pătrunjelul

Pătrunjelul poate ameliora și el transpirația excesivă. Clorofila este foarte utilă pentru a absorbi mirosurile corporale. Trebuie deci sa ronțăi frunze de pătrunjel pe toată durata zilei.

 

apa-florala-de-portocal2Apa florală de portocal

Apa florală de portocal are niște virtuți calmante și relaxante și lupta și ea contra mirosurilor atunci când este folosită local.

4108653248_fd33a5482d_z-300x200Oțetul de cidru reduce și el transpirația

Proprietățile sale astringente reglează transpirația și virtuțile sale antiseptice neutralizează proliferarea microbilor. Aplică oțet de cidru la subsuori înainte de adormi și lasă-l să se usuce.

1-smallPiatra de alaun

Piatra de alaun este un antiseptic natural care se folosește destul de des în deodorante. Aceasta închide porii , iar astfel transpirația este reglată.

aloe-vera-for-acne-marksAloe Vera

Aloe Vera are și ea proprietăți astringente capabile sa închidă porii. Aceasta stopează și dezvoltarea bacteriilor care împiedică astfel apariția transpirației excesive și a mirosurilor neplăcute.

downloadBicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu absoarbe foarte bine transpirația și omoară bacteriile. Poți adăuga în el și unele uleiuri esențiale pentru a fabrica un deodorant.

250px-TalcTalcul

Talcul este o pudră naturală care absoarbe și diminuează mirosurile neplăcute cauzate de transpirație.

ceai-de-salvieSalvia

Salvia este o plantă care ajută la reglarea transpirației. Prepară un ceai de salvie pe care sa îl bei de mai multe ori pe zi. Salvia este foarte eficientă în cazul unei transpirații excesive.

rosiiSucul de roșii

Sucul de roșii permite și el controlarea transpirației excesive. Poți adăuga doua cești de suc de roșii în cadă atunci când faci baie sau să aplici roșie direct la subsuoară timp de 15 minute. Clătește apoi abundent cu apă. Trebuie să faci acest lucru în fiecare zi. Rezultatele se vor vedea în 2 săptămâni.

beneficiile_ceaiului_negruCeaiul negru

Ceaiul negru este foarte eficient în caz de transpirație excesivă. Ține picioarele în ceai negru timp de 20 de minute de 2 ori pe săptămână. Acidul tanic prezent în ceai îți va permite să lupți împotriva transpirației excesive.

 

Aceste remedii naturale nu vor suprima complet transpirația excesivă, însă o vor diminua considerabil, fapt ce va duce la o mai bună calitate a vieții.

[slideshow_deploy id=’13842′]

 

Sursa:dr-catalin-luca.ro