Drumul spre Prislop, preferat de autorităţi/ Modernizarea drumului spre Parâng, amânată până la anul

 

           Nici anul acesta drumul judeţean care duce în Staţiunea Parâng nu va fi modernizat, asta în ciuda faptului că în fiecare an oficialii CJ Hunedoara îl anunţă drept o prioritate.

PARANGBani ar fi existat, măcar pentru execuţia unei părţi din acest drum judeţean, numai că între timp au ajuns în altă parte. Practic, suma disponibilă va fi cheltuită pentru reamenajarea drumului spre Mănăstirea Prislop, după cum a mărturisit actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David. “Drumul către Prislop va fi finanţat dintr-un credit CEC acordat în urmă cu circa 2 ani de zile. Am avut alocaţi bani pentru drumul spre Parâng, dar domnul Dorin Gligor, vicepreşedinte al CJ Hunedoara cu atribuţii de preşedinte a decis, şi mărturisesc că l-am susţinut la acel moment, ca acei bani să fie relocaţi către Prislop, datorită fluxului de turişti şi credincioşi fără precedent din această zonă. Urmează ca, anul viitor, din economiile pe care le vom face şi din alocările bugetare să ne apucăm şi de drumul spre Parâng, care e un drum destul de costisitor, respectiv peste un million de euro kilometru.

Anul trecut, fosta conducere a CJ HUnedoara anunţa că studiul de fezabilitate pentru reabilitarea drumului spre Parâng a fost finalizat, urmând să fie organizată licitaţia pentru adjudecarea contractului de execuţie. “Noutatea este că nu mai începem de la Cabana Rusu, aşa cum era prevăzut iniţial, ci de la kilometrul 0, adică de la intersecţia cu DN7, până sus, la cabana parapantiştilor”, spune aîn urmă cu fix un an fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint. Pentru acest drum judeţean, Consiliul Judeeţan Hunedoara anunţa că are disponibilă suma de 3,6 milioane de lei, iar diferenţa urma să fie asigurată din fonduri europene, însă, aşa cum am precizat, banii s-au relocat.

Modernizarea drumului spre Parâng ar putea aduce o creştere a fluxului de turişti în Parâng, având în vedere că, în prezent, accesul în staţiune se face doar cu ajutorul instalaţiilor de transport pe cablu.

[slideshow_deploy id=’13836′]