Reabilitarea drumului din Defileul Jiului- o bătaie de joc (Video)

     Spaniolii care au câştigat contractul pentru reabilitarea DN 66 între Petroşani şi Tg. Jiu nu vor termina nici anul acesta lucrarea, deşi termenul de finalizare era finele anului 2013.

defileu lucrari

Calvarul şoferilor care vor să ajungă în sudul ţării prin Defileul Jiului nu se va sfârşi nici în acest an, iar autorităţile statului sunt nepăsătoare şi-i permit constructorului spaniol să depăşească termenele fără teamă de consecinţe. Inclusiv şefii CNADNR i-au prins pe constructori că se prefăceau că lucrează, au ameninţat cu sancţiuni şi apoi s-au înmuiat. La un an de zile de la controlul surpriză al şefilor CNADNR în defileu, lucrurile nu s-au schimbat deloc, dovadă fiind un filmuleţ postat pe o reţea de socializare şi în care un muncitor recunoaşte că constructorul este total dezinteresat. Angajatul (VIDEO) spune că treaba lui este „să plimb ciocanul de la un kilometru la altul”, iar lucrarea din defileu începută acum trei ani „se va finaliza peste cinci ani ”. În plus, muncitorul care se recomandă Arpad reclamă şi mai multe nereguli ale angajatorului privind contractele de muncă, aspect care va fi verificat de către inspectorii ITM din Gorj. În mai 2014, directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi a făcut un control surpriză la lucrarea de pe DN 66. „Atmosfera parcă era adormirea Maicii Domnului pe şantier”, a afirmat şeful CNADNR.

Directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi nu a reziliat contractul cu constructorii spanioli dintr-un singur motiv: o nouă licitaţie ar prelungi şi mai mult termenul de finalizare a lucrărilor. „Probabil că în Spania sau prin alte părţi aţi făcut lucrări de calitate, în termene, termene asumate, iar aici în România ne consideraţi probabil un alt tip de ţară”, s-a adresat Narcis Neaga reprezentantului constructorului. Drumul Naţional 66 face legătura între Oltenia şi Transilvania şi este vital pentru exportatorii care trimit mărfuri în Occident. Lucrările trebuiau terminate la sfârşitul anului 2013, dar termenul a fost prelungit cu 12 luni, iar mai apoi cu alte 12 luni.

Sursa video- facebook

[slideshow_deploy id=’16047′]