La Vulcan, poezia face casă bună cu nedeia

poetiÎn cadrul programului Nedeii vulcănene, un loc aparte l-a avut şi acţiunea cultural-educaţională demarată de Asociaţia Eu şi Tu pentru Vulcan, „Tineri poeţi vulcăneni”. Concursul de creație poetică organizat în cadrul Nedeii Vulcănene pentru elevii din ciclul primar a suscitat un interes deosebit din partea elevilor vulcăneni, confirmat prin numărul mare de participanţi şi prin calitatea versurilor propuse de aceştia.

poeti1La ediția de anul acesta, tinerii poeți au fost prezenți în număr de aproape 40 – de la școlile 4,5 și 6, cu creații proprii realizate pe tema: „PRIMĂVARA – MUZA TINERILOR POEŢI”. Dintre cele aproape 40 de poezii s-au detaşat cu greu primele trei, premiate astăzi de reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local astfel:
LOCUL I – Darius Popescu – scoala gimnaizală nr.4
LOCUL II – Andreea Bălăușu – școala gimnazială nr.6
LOCUL III – Alesia Moldovan – scoala gimnaziala nr.4

Concursul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Eu și Tu pentru Vulcan și urmărește promovarea creației poetice la nivelul tinerelor generații.

poeti2„Talentul, sensibilitatea, creativitatea, profunzimea și forța metaforei la vârsta școlară într-un număr semnificativ de elevi exprimă o realitate: pepiniera de creatori de frumos în materie de cuvânt are substanță și ca atare trebuie susținută. Felicitări elevilor și domnilor profesori și învățători coordonatori”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Vulcan.

[slideshow_deploy id=’13842′]