Consiliul Judeţean nu a uitat de “Drumul dracului”

               Consiliul Judeţean continuă lucrările de modernizare a DJ 666, supranumit “Drumul Poştalioanelor” sau “Drumul Dracului”.

DAVAdrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat că pe DJ666 a existat o problemă tehnică, dar acum aceasta s-a rezolvat. “La drumul judeţean Merişor – Dealul Babii am avut o problemă tehnică cu nişte traversări, mai précis 6, ale unei magistrale de gaz. A venti deja soluţia tehnică pentru a proteja ţeava de gaz în zonele care sunt traversate de drum. Acolo avem atribuit un câştigător al licitaţiei, deci practic suntem în procedura de a achiziţiona serviciul, sau să vedem exact cine va construi protecţia pentru ţeava de gaz, ca urmând apoi să asfaltăm tot drumul până la intrarea în municipiul Vulcan”, a explicat Adrian David.

Importanţa DJ 666, cunoscut ca şi „Drumul dracului” sau „Drumul Poştalioanelor” este cunoscută de sute de ani.  În perioada medievală drumul era folosit intens pentru negoţ, aspect evidenţiat şi de realizarea Turnului de vama de la Crivadia, însă, calea de acces şi-a pierdut din importanţă după realizarea, în anul 1870, a căii ferate Simeria-Subcetate – Merişor –Băniţa – Petroşani. Iar autorităţile judeţene au decis să modernizeze acest drum.

Oficialii CJ Hunedoara au precizat că, odată implementat proiectul, distanţa dintre Dealul Babii (Vulcan) şI merişor (DN66) se va scurta cu circa 16 kilometri. În plus, s-ar putea vorbi şi despre dezvoltarea agroturismului în zonă, pentru că această rută mai scurtă dar extrem de pitorească ar putea fi folosită de cei ce merg spre staţiunile montane Pasul Vâlcan şi Straja.

[slideshow_deploy id=’13836′]