Vulcanul scoate bani şi din deşeurile hunedorenilor

groapa gunoiÎncepând cu datra de 16 iulie vechile rampe de gunoi de la Deva şi Orăştie se închid, iar autorităţile locale sunt puse în situaţia de a găsi soluţii pentru depozitarea deşeurilor, până la finalizarea deponeului ecologic pe care Consiliul judeţean Hunedoara intenţionează să-l construiască la Bârcea. „Au intervenit o serie de modificări în programul nostru, motiv pentru care am reprogramat discuţia. Urmează să avem o discuţie finală privind modul de gestionare a gunoiului menajer până la momentul în care vom avea funcţional deponeul de la Bârcea Mare. Problema este încă nerezolvată pentru oraşele Simeria, Călan, Orăştie şi pentru mai multe comune din centrul judeţului. Miercuri, împreună cu primarii din oraşele amintite vom face o vizită în judeţul Mureş, unde s-a înregistrat o problemă similară. Vrem să vedem cum au reuşit ei să depăşească situaţia”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului judeţean Hunedoara.

arion viorelAcuzând întârzierea cu care Consiliul judeţean Hunedoara a abordat această temă de maximă importanţă pentru toţi cetăţenii Hunedoarei, primarul municipiului Hunedoara a anunţat că a găsit înţelegere la administratorul singurei gropi de deşeuri care mai funcţionează legal în judeţ, respectiv cea de la Vulcan. „Am încheiat deja un contract cu rampa de gunoi menajer de la Vulcan care începe de la 15 iulie şi are durata de un an. Tariful perceput de rampa de la Vulcan, de 33 de lei cu tot cu TVA, pe tona de deşeuri depozitate, este mai mic decât tariful la care s-ar putea ajunge prin soluţia rampei temporare de la Deva, propusă de CJH, unde preţul minim de depozitare ar putea ajunge la 80 de lei plus TVA. Tarifele pentru gunoi aplicate în oraş vor rămâne la nivelul actual”, a declarat primarul Viorel Arion.

Municipalitatea de la Vulcan ia în calcul şi închierea unor alte contract similare care pot aduce venituri semnificative la bugetul operatorului care admninistrează groapa de deşeuri de la Vulcan. Rampa de la Vulcan este autorizată până în anul 2016, după care va fi închsiă cu bani proveniţi din fonduri europene pe mediu.

[slideshow_deploy id=’16047′]