COD PORTOCALIU DE CANICULĂ! HUNEDOARA pe HARTA judetelor afectate

Atenţionarea COD PORTOCALIU  de caniculă este valabilă în după-amiaza zilei de marţi, 7 iulie, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Atenţionarea COD GALBEN de caniculă este valabilă marţi şi miercuri în Bucureşti şi alte judeţe din România.

Marţi, 7 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

Judeţele afectate de atenţionările COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de caniculă, marţi: 

Judeţele afectate de atenţionările COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de caniculă, miercuri:

De joi, regimul termic va marca o scădere în Capitală, de aproximativ 8 grade, devenind apropiat de cel obişnuit în această perioadă. Din data de 12 iulie, se estimează o nouă perioadă cu vreme călduroasă, temperaturile crescând treptat până la valori medii maxime uşor peste 30 de grade şi minime în jurul a 18 grade.

[slideshow_deploy id=’16047′]