Înşelăciunea „ghicitul”- Nu va lasati pacaliti de „vrăjitoare”

            Poliţiştii atrag atenţia asupra riscului de victimizare prin înşelăciunile produse prin metoda „ghicitul”/ respectaţi sfaturile transmise pentru a nu vă pierde banii sau bunurile de valoare, în situaţia în care sunteţi abordaţi de escroci.
images (4) Pentru conştientizarea acestei metode, exemplificăm un caz recent, produs pe raza municipiului Hunedoara:

O femeie de 63 ani, din municipiul Hunedoara , a reclamat în ziua de 2 iulie a.c., faptul că a fost victima unei înşelăciuni produse pe strada, mai precis, pe Bulevardul Dacia, din acelaşi municipiu . Acesta a relatat poliţiştilor că a fost abordată de o femeie necunoscută, care s-a oferit să-i ghicească viitorul, iar, pentru ca vraja să funcţioneze, i-a solicitat să pună într-o batistă bijuteriile de aur şi o sumă de bani. După ce i-a înapoiat batista, a constatat că lipseau bijuteriile şi banii.

Ca mod de operare, în astfel de situaţii, după rostirea „vrăjilor”, escrocii înapoiază victimelor o altă batistă, legată cu aţă, care conţine pietricele sau alte bunuri fără valoare, şi le indică să o desfacă doar după o anumită perioadă de timp pentru a asigura reuşita „incantaţiei”.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, recomandăm respectarea următoarelor recomandări:

– Nu cumpăraţi bunuri de la diverse persoane care vă abordează pe stradă, expunând tot felul de oferte! Este de înţeles dorinţa dumneavoastră de a face economii achiziţionând bunuri la preţuri foarte mici, dar aveţi grijă să nu suferiţi o pagubă mult mai mare decât dacă le-aţi cumpăra din locuri autorizate!

– Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi, şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor şi recuperarea pagubei suferite!

[slideshow_deploy id=’13835′]