Insemex a luat deja startul accesării de fonduri europene pentru cercetare

insemexPrintre participanţii la întâlnirea de la Aninoasa cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica s-a aflat şi dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD Insemex Petroşani.

În scurta sa intervenţie din cadrul dezbaterilor, Găman a arătat că echipa de cercetători de la institutul naţional de cercetere şi dezvoltare din Valea Jiului nu a aşteptat vizita ministrului Fondurilor Europene pentru a vedea ce oportunităţi există în accesarea fondurilor europene pentru cercetare, ci deja a depus un important proiect de cercetare în vederea obţinerii finanţărilor.

ministru cu prefect“Cunosc preocupările instituţiei dumneavoastră şi apreciez implicarea echipei de cercetători de la institutul naţional de la Petroşani care fac o treabă bună în domeniul de cercetare şi, tocmai de aceea, vă asigur, domnule director general, că aveţi un partener serios în Ministerul Fondurilor Europene şi că sunteţi bineveniţi la noi oricând”, a arătat, la rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Mihai Nica.

Insemex doreşte să implementeze, în exerciţiul financiar european 2014-2020 o serie de proiecte de cercetare de anvergură, pentru realizarea cărora intenţionînd accesarea de finanţări din fonduri nerambursabile ale UE.

[slideshow_deploy id=’13835′]