Cerşetorii, vânaţi de poliţiştii locali din Petroşani

                    Poliţiştii locali din Petroşani au început ofensiva împotriva celor care trăiesc din mila trecătorilor. Iar cei prinşi la cerşit au fost duşi la poliţie şi sancţionaţi.

downloadPoliţiştii locali au acţionat pe toate planurile, folosind două patrule pedestre, cât şi una auto, aşa încât să poată acoperi o arie cât mai mare. „Zoneleîn care aceştia au acţionat au fost Centrul Civic, zona supermarketurilor, zona Pieţei Centrale, Piaţa Dacia şi micropiaţa din Aeroport. În urma acestei acţiuni au fost identificate 5 persoane, printre care şi un copil în vârstă de 5 ani. Persoanele respective au fost conduse la Poliţia Municipiului Petroşani, unde au fost verificate în baza de date şi, de asemenea, au fost sancţionate contravenţional”, a precizat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani.

De precizat că doi dintre cerşetori, inclusiv celînsoţit de minorul în vârstă de 5 ani, nu sunt din Petroşani. Unul a venit aici din Dolj, iar cel de-al doilea din Mureş. Pentru ei, autorităţile ar putea dispune să fie trimişi în localităţile de domiciliu. „La Poliţia Municipiului Petroşani s-au deplasat şi colegii de la Direcţia de Asistenţă Socială, care au purtat discuţii cu cei depistaţi şi au efectuat demersurile necesare pentru fiecare caz. Aici este vorba despre posibilitatea trimiterii în raza de domiciliu sau alte acţiuni care se impun”, a mai spus Nicu Taşcă.

[slideshow_deploy id=’13835′]