O NOUĂ ETAPĂ DE ADMITERE LA LICEU

 

                    Absolvenţii de gimnaziu din judeţ care nu au prins un loc la unul dintre liceele hunedorene, se mai pot înscrie până în 20 iulie, pentru a doua etapă de repartizare computerizată. După prima etapă, la nivelul judeţului Hunedoara au rămas libere 450 de locuri la învăţământul de masă şi 281 de locuri pentru învăţământul profesional şi tehnic.

liceuA doua etapă de înscriere şi repartizare computerizată a absolvenţilor de gimnaziu la licee se desfăşoară în perioada 15 – 20 iulie, iar distribuirea acestora pe locurile rămase libere se va face în 23 iulie. Elevii care nu se înscriu nici la această etapă, sau nu vor fi repartizaţi, mai au o şansă în septembrie, când va fi organizată o nouă etapă de repartizare computerizată.

 Media de admitere a elevilor este media ponderată între media de la Evaluarea Naţională, care are pondere de 75% şi media celor patru ani de gimnaziu, cu pondere de 25%. Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă şi ei la repartizarea computerizată.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani şi presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal sau profesional (clasele IX – X).

[slideshow_deploy id=’17330′]