Planuri de viitor pentru administratorii Geoparcului Dinozaurilor de la Haţeg

96720_1Vineri, 17 iulie 2015, în localitatea Cîrnești, comuna Totești, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Consultativ al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

Au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara, ai Universității București (cea care administrează Geoparcul), ai unităților administrativ teritoriale de pe raza Geoparcului, ai altor instituții publice. În cadrul ședinței s-a analizat activitatea desfășurată în anul 2015 și s-a prezentat spre dezbatere prima formă a ”Planului de Management al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului”.

geoparc1Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean Hunedoara – Adrian Nicolae David a subliniat importanța dezbaterii publice a acestui plan de management ce urmează a fi prezentat spre avizare Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara.

Ținînd cont de faptul că o serie de primari au ridicat problema suprapunerii de arii protejate pe teritoriul anumitor comune și că nu există nici până la această dată posibilitatea unor despăgubiri pentru aceste suprafețe, s-a luat decizia convocării unei întâlniri de lucru în perioada imediat următoare cu specialiști din cadrul APM Hunedoara și cu reprezentanți ai administrației publice locale și județene, la finalul căreia să se finalizeze zonarea internă a Geoparcului și procedurile de aplicare a legii privind ariile protejate și cele legate de rețeaua ”Natura 2000”.

[slideshow_deploy id=’13837′]