Tupeu maxim. Un lider de sindicat s-ar fi autopropus director al CEH

     Postul de director general al Complexului Energetic Hunedoara naşte pasiuni şi sunt destui cei care se şi văd ocupând fotoliul lăsat liber de Constantin Jujan, care a demisionat.

510

Unul dintre ei ar fi liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca, care s-ar fi dus la Ministerul Energiei şi s-ar fi autopropus director al Complexului Energetic Hunedoara. Dezvăluirea a fost făcută de un alt sindicalist şef, Vasile Păduraru, cel care îi reprezintă pe minerii de la Lonea. “Jurca Adrian s-a autopropus director general al Complexului Energetic Hunedoara în faţa Ministrului Energiei, Andrei Gerea. Jurca îşi caută susţinători din sfera politica, dar şi din cea sindicală”, a scris Păduraru pe pagina sa de Facebook. Jurca confirmă că a fost la Ministerul Energiei, dar susţine că nu pentru a se propune director general al CEH, ci pentru a prezenta un plan de salvare a companiei energetice hunedorene. “I-am prezentat o variantă, un program bazat pe legislația română care, dacă se aplică timp de doi ani, cu posibilitate de prelungire încă un an, evităm insolvența CEH-ului. Asta în ideea în care tot mai multe voci din Valea Jiului vorbesc despre intrarea într-o insolvență controlată. Acest lucru arată că nu cunosc legislația în vigoare. Există posibilitatea rezolvării problemelor CEH cu calm, pragmatism astfel încât să fie asigurată siguranță angajaților și a zăcământului. Doar că trebuie pusă burta pe carte și asumate responsabilități”, a declarat Jurca. El a mai spus că, din punctul său de vedere, “ar fi cazul ca, alături de Jujan, să demisioneze și toată echipa lui. Ar fi o chestiune de bun simț, iar Nica Petre (n.r. liderul Sindicatului Muntele) să iasă la pensie, că a făcut destul rău CEH”.

Nu e prima dată când Adrian Jurca vrea să facă pasul dinspre sindicalism înspre administraţie. A mai vizat postul de conducere şi pe vremea CNH, când la conducere era tot Constantin Jujan, înregimentându-se şi politic pentru a-şi atinge interesul, după cum s-a spus la vremea respectivă, dar fără succes. Adrian Jurca este printre cei mai controversaţi lideri de sindicat din Valea Jiului, iar afacerile păguboase în care a investit cotizaţiile minerilor au stârnit numeroase scandaluri

 

[slideshow_deploy id=’13835′]