Circulaţia pe Valea Jiului, un adevărat coşmar

                DN 66 Petroşani-Tg. Jiu pe segmentul Defileul Jiului, DN 7A şi acum DN 66 A care leagă Petroşaniul de Uricani sunt adevărate şantiere care fac traficul un coşmar.

lucrari dn 66a

 

 

Dacă în cazul primelor două artere lucrările sunt fie întârziate ori merg greoi, pe singurul drum care leagă oraşele Văii Jiului, lucrurile stau mult mai bine. Constructorul şi-a mobilizat muncitorii şi restricţiile de trafic sunt pe porţiuni scurte şi semaforizate corespunzător astfel că şoferii nu sunt nevoiţi să aştepte degeaba în coloană cum se întâmplă de multe ori în defileu. În plus , după ora 17 sunt ridicate şi se circulă în regim de drum în lucru dar fără blocaje.

Lucrările la reabilitarea DN 66 A vizează consolidarea drumului pe trei sectoare, primul fiind cel cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 3+847 (din Livezeni, de la intersecţia cu DN 66, până la intrarea în municipiul Vulcan), al doilea tronson unde se vor executa lucrări de consolidare este cel dintre kilometrul 16+624 și kilometrul 23+800 (de la intrarea în municipiul Lupeni până la fosta mina Valea de Brazi), iar a treia porțiune din artera rutieră unde este necesară intervenția constructorilor se află între kilometrii 29+000 și 30+604 (din Câmpu lui Neag până la primul pod peste Jiul de Vest). Primul tronson are peste 3,8 kilometri lungime și va trebui reabilitat în termen de trei luni, cel de-al doilea tronson, ce are peste 7 kilometri, va trebui finalizat în 10 luni, iar cel de-al treilea tronson, de aproximativ 1,5 kilometri, are termen de execuţie două luni.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]

 



(Următoarea știre) »