ATENȚIE! Ce se întâmplă dacă urinezi în piscină

                Într-o zi caniculară de vară, nu există ceva mai atrăgător decât cea mai apropiată piscină din orașul tău.
pipi-piscina

 

Deși înotul are multe beneficii, de la posibilitatea realizării anumitor exerciții fizice, până la relaxare și distracție, există și nenumărate riscuri. 1 din 8 inspecții sanitare efectuate la nivelul piscinelor relevă încălcări grave ale regulilor de igienă, amenințând serios sănătatea și siguranța publică.

În afară de pericolul înecului, există multe alte probleme care pot duce mai degrabă la o zi petrecută la spital, decât în apa piscinei. Cu toate acestea, nu puține sunt ideile preconcepute din jurul a ceea ce ar putea să le provoace. Iată câteva dintre cele mai comune întrebări în legătură cu pericolele ce te pândesc dacă alegi să petreci ziua la piscină și răspunsurile aferente acestora!

1. Ce e otita?

Această afecțiune poate implica atât o inflamație, cât și o infecție a urechii cauzată de înotul în apă contaminată de bacterii ca Pseudomonas.

De asemenea, otita poate apărea în urma iritării stratului de piele din canalul urechii din cauza folosirii necorespunzătoare a bețișoarelor de urechi.

Poți preveni această afecțiune prin folosirea dopurilor de urechi, prin uscarea urechilor după baie și aplicarea unei soluții cu alcool pentru eliminarea bacteriilor.

2. Voi avea crampe dacă intru în piscină imediat după ce am mâncat?

Presupusa teorie se bazează pe faptul că, după ce mâncăm, fluxul de sânge se îndreaptă către stomac, îndepărtându-se de mușchi și provocând, în consecință, crampe musculare.

Deși nu s-a putut arăta o legătură clară între luarea mesei anterior petrecerii timpului în piscină și crampele musculare, cercetătorii au arătat că fluxul de sânge din stomac, în combinație cu înotul, poate cauza dureri de cap ce pot duce la o stare de inconștiență.

3. Este periculos dacă urinezi în piscină?

Da, întrucât nitrogenul din urină se combină cu clorul, rezultând cloramina, o substanță care leagă clorul, nemaiexistând posibilitatea uciderii patogenilor, și cauzează iritații respiratorii, tuse sau ochi roșii.

4. Ochii se pot irita numai din cauza urinei?

Nu. Poți face un fel de conjunctivită chimicală chiar de la clor, dacă acesta este folosit în cantități prea mari.

5. Mă poate arde soarele chiar și dacă stau numai în apă?

Bineînțeles. Razele de soare pătrund prin suprafața apei, așa că este foarte importantă utilizarea cremelor cu protecție solară.

6. La ce trebuie să fiu atent atunci când merg la piscină?

a) Uită-te la apă înainte să sari în ea! Trebuie să fie clară, nu tulbure sau spumoasă.

b) Spală-te de fiecare dată înainte de a te băga în piscină!

c) Verifică nivelul de clor! La piscinele publice, acesta ar trebui verificat la fiecare 3 ore.

[slideshow_deploy id=’13842′]

Sursă foto: hepta.ro.