Ce se întâmplă dacă iei pastile cu apă minerală sau suc acidulat

                 Când trebuie să iei un medicament şi te grăbeşti prea tare, atunci nu eşti atentă cu ce anume înghiţi pastila. Fie că este apă minerală, suc sau apă simplă ai impresia că este tot una, însă efectele negative nu ezită să apară.

sanatate

Sucurile de fructe

Combinația poate să aibă reacții neprevăzute. De pildă, sucul de grapefruit va face organismul să absoarbă prea mult din medicament, prea repede, în timp ce alte sucuri precum cel de mere și cel de portocale a€“ vor face că organismul să absoarbă mult prea puțin.

Cafeaua, ceaiul și carbogazoasele

Aciditate și cafeină amplifică astmul în cazul celor care iau pastilele tocmai pentru această afecțiune. Dacă luați aspirina sau analgezice împreună cu lichidele de mai sus, combinația poate duce la arsuri de stomac sau stomac deranjat. Chiar și în cazul cafelei decafeinizate, acidul tot va dizolaă pastilele prea repede, ceea ce înseamnă că și efectul medicamentului va înceta mai devreme decât ar fi cazul. În aceatsa categorie se află și apa minerală carbogazoasă.

Cel mai indicat este să luaţi orice fel de medicament doar cu apă plată si să beţi suficientă pentru a avea destul lichid în care să se dizolve.

[slideshow_deploy id=’17636′]

https://antenastars.ro/