GAL ȚARA HATEGULUI – ȚINUTUL PĂDURENILOR ÎN TOP LA NIVEL NAŢIONAL

                              Asociația Microregiunea  Țara Hategului-Ținutul Padurenilor GAL s-a remarcat pe plan național, clasându-se pe locul doi pe țară cu un număr  de  96 de contracte semnate cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

 sigla GAL TH-TP microregiune

Clasamentul a fost întocmit de Ministerul Agriculturii şi vizează stadiul implementării strategiilor celor 163 de GAL-uri acreditate de MADR în România.

Potrivit acelorași date oficiale centralizate de Ministerul Agriculturii, Asociația Microregiunea  Țara Hategului-Ținutul Padurenilor GAL a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) cele mai multe proiecte din județul Hunedoara. Cu un număr de 133 de proiecte, Gal Țara Hategului-Ținutul Padurenilor surclaseaza net celelalte GAL-uri din județul Hunedoara, respectiv  GAL Sargeţia 1- 60 de proiecte și GAL “Ţara Zarandului”  – cu 42 de proiecte.

Reprezentanţii Asociației Microregiunea Țara Hategului-Ținutul Pădurenilor GAL spun că rămân consecvenţi principiului și spiritului LEADER de sprijinire a mediului rural în vederea dezvoltării și modernizării comunitătilor membre, fiind singurul GAL din județul Hunedoara care a depus o Cerere de Finanțare pe sub-măsura 19.1 ”Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală” din PNDR 2014-2020.

Potrivit informațiilor de la Ministerul Agriculturii, în această săptămână cererea a fost declarată eligibilă cu maximum de puncte, aşa că toate cele 26 de unităţi administrativ teritoriale membre GAL vor beneficia în mod gratuit de nouă Strategie de Dezvoltare Locală (SDL) 2014-2020.

 

 

[slideshow_deploy id=’13837′]