Ce se întâmplă la o oră după ce bei Cola cu organismul tău. Explicaţia şoc a unui farmacist

                 Farmacistul a conceput acest grafic dupa ce tot mai multi pacienti veneau la el si se plangeau ca se ingrasa, desi urmeaza o dieta slaba in grasimi.
Aceasta bautura da peste cap intregul organism, eliberand  in exces si lasand individul deshidratat, nervos si dependent.
download (3)In primele zece minute, 10 lingurite de zahar ajung in corp. Nu vomiti imediat deoarece acidul fosforic taie gustul dulce si nu il simti la adevarata intensitate.

Dupa 20 de minute, zaharul se dizolva si ajunge in sange, provocand o suprasecretie de insulina. Ficatul reactioneaza imediat, transformand orice zahar in grasime.

Dupa 40 de minute, absorbita de cofeina e completa. Pupilele de dilateaza, presiunea sangvina creste iar ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Anumiti receptori din creier sunt blocati pentru a preveni ameteala.

Dupa 45 de minute, organismul creste productia de dopamina, stimuland centrii placerii din creier. Efectul este asemanator cu al heroinei.

Dupa o ora, acidul fosforic combina calciul, magneziul si zincul in intestinul subtire, dand un nou soc energetic metabolismului. Stimuleaza excretia calciului sub forma de urina.

Dupa acest interval, cofeina isi face simtit efectul diuretic. Astfel, se elimina sub forma de urina calciul, magneziul si zincul care ar fi trebuit sa ajunga in oase.

Tot acum, organismul incepe sa vrea din nou o doza de zahar. Consumatorul a eliminat, sub forma de urina, tot lichidul din doza de suc.

[slideshow_deploy id=’13837′]

sursa:kanald.ro